Minden, ami mézekalács

...
Blog dátuma: 2015-11-21
Látogatók: 1425 fő

Ha tetszik oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Ti is szeretitek a mézeskalácsot? Mi imádjuk! A legtöbb családban a mézeskalács az év végéhez, a karácsonyhoz kötődik, de nálunk minden fontosabb eseményre, például húsvétkor, keresztelőkor, nyári táborozáskor - egyszóval mindig van mézeskalács. Persze a karácsonyi az igazi, ilyenkor a díszítés szebb, aprólékosabb, készülnek térbeli alkotások, kerül a kalácsokra a hagyományos fehér, porcukros mázon kívül egy kis szín is, esetleg csokihangya vagy cukorgyöngy. Természetesen a fenyőre is kerül mézeskalács bőven. Lássunk néhány gyönyörű alkotás, miket is készítenek a nagyvilágban ebből a mézes-fahéjas-szegfűszeges vagy angolszász területen gyömbéres tésztából. És természetesen adunk egy szerintünk tuti mézeskalács receptet is.


Ez az alkotás három az egyben. Na, ki jön rá a három funkcióra? Na lássuk, az első az adventi naptár. A második az adventi koszorú és végül ez egy karácsonyfa!
Nagyon szépek ezek a fehér-piros remekművek.

Maradva az adventi koszorú vonalon, íme néhány variáció.Ennyi cukorka és csoki talán nincs is a világon. Nálunk legalábbis biztos nincs, mert a gyerekek azonnal megennék. Ha mégis megússza a pici kezeket az édesség, akkor irány a házikóra díszítésnek.

Íme még pár ház. Az elegáns.

A reggeliző pelyhes.

A tünci-münci rózsaszín.

És végül a tornácos-erkélyes kúria.

Készíthetünk ilyen jópofa óriás emberkét.

Esetleg ilyen mini embereket, girlandnak felfűzve.

Vagy akár készíthetünk csomagoláshoz dobozokat. Méghozzá nagyon egyszerűen.

Nézd, milyen praktikus mézeskalács tálka! Mehet a karácsonyi asztalra, hogy benne szervírozd az ünnepi menü végén a desszertet. És ha már a tányér meglepő, legyen az a desszert is: mit szólnátok a csokifagyihoz?

És végezetül még egy mézeskalács. Egy ajtódísz. De azért ne kóstold meg, nem biztos, hogy ehető :) Viszont édes, nem?

Még több mézeskalács ötletre vágysz? Elsőként itt a fent említett tuti tészta receptje, és további inspirációk:
- tálka mézeskalács szívekből
- remek tipp a mézeskalács mintázásához

Megjegyzés: a mézeskalács hagyományosan magyar finomság, angol nyelvű oldalakon gyömbérkenyér névre hallgat a tészta, de a dekoráció és alkalmazási terület hasonló.

 
Külső forrásból származó cikk!
Olvasd el a teljes cikket: Karácsonyi dekorációk